زندگی نامه احمد شاملو

همراه با تمامی جوانه ها، همراه بادخترکان ننه دریا، همراه پریا آمده ایم تا دریچه ای بگشاییم رو به روشنای زندگی شیرآهن کوه مرد ادب ایران زمین. او که با اشعار سپیدش، دلها را به سپیده دم عشق برد و با اشعار وداستانهای عامیانه اش، ادب و هنر بی تکلف و زلال را به کوچه باغ دلها کوچاند. آمده ایم تا از پنجره کوچک این دفتر، قطره ای از دریای روح شاملو را باز شناسیم.

احمدشاملو در 21 آذر ماه سال 1304 در خیابان صفی علیشاه تهران متولد شد. پدرش افسر ارتش بود و به همین دلیل احمد دوره کودکی و نوجوانی را در شهرهای مختلف ایران گذراند. شاملو دوره دبستان را درخاش، زاهدان و مشهد، ودوره دبیرستان را در بیرجند، مشهد و تهران به سر برد.


از همان آغازین روزهای کودکی با سیر وسفر و تحولات و جستجوها زندگیش رنگ گرفت. از همان عنوان کودکی الفبای مقاومت و ایستادگی را آموخت و علاقه وافر او به سیاست، راهی را در پیش روی او نهاد که عزمی بزرگ می طلبید چنانچه در سن 17 سالگی روزانه زندان شد و سختیهای این راه را به جان خرید چرا که استقامت و پایداری را آموخته بود. آنچنان که آن را به ظهور رساند و برای آنکه بتواند دردهای جامعه را به تصویر کشد به شعر و روزنامه نگاری پناه برد.


درسال 1324 به روزنامه نگاری پرداخت و این خودفتح بابی بود برای آنکه بیشتر در جریانات سیاسی قرار گیرد اما پس از مدتی زندانی شد و پس از آن به همراه خانواده به رضائیه رفت. اما روح پرجنب و جوش و کاوشگر او آرام نمی یابد و باز هم به تهران باز می گردد.


در سال 1326 اولین ازدواج او صورت گرفت. دراین سالها شاملو علاوه بر شعر و روزنامه نگاری، به قصه نویسی و فیلمنامه نویسی نیز همت می گمارد. باورها، دردها، دیده ها و شنیده های خویش را در قالب کلمات چه شیوا و شیرین بیان می دارد. کلمات چون جوانه ای می مانند که در قالب شعر شکفته می شوند و به ثمر می رسند. شیوایی و سادگی اشعار شاملو تحسین برانگیز است و آدمی را متحیر می کند. گاه به دلیل فضای استبدادی آن زمان پر معناترین و عالی ترین مفاهیم را در قالب اشعاری عامیانه و کودکانه بیان میکند و گاه با داستانی کودکانه بسیاری از دردهای جامعه را به تصویر می کشد.


17 سال پس از اولین ازدواجش با آیدا آشنا می شودو همین آشنایی و ازدواج موجب پیدایش بسیاری از اشعار ناب و زیبای شاملو می گردد.


مجموعه شعر آیدا در آیینه، لحظه ها و همیشه را در همین سالها منتشر می کند.


شاملو نه تنها در ایران درخششی جاودانه یافت بلکه در خارج از کشور نیز از شهرت و درخششی والا برخوردار بود و سخنرانیهای او در دانشگاههای خارج از کشور مؤید استقبال مجامع ادبی از او بود.


و سرانجام شام مرگزای عاشق ترین شاعر این


دیار عشق و مهر، صبور مرد شعر و فرهنگ، کاشف فروتن شوکران عطوفت و جوانمردی بوسه بر کاکل خورشید داد و رفت.


رفت و صدای پر صلابت او هنوز در میان ما جاریست،


رفت و هزاران شعر زیبا و جاودانه او تا نسلها باقی است.


ترجمه های زیبایش، اشعار گرانمایه اش و هزاران کتاب و نوار گرانبهایش همچون گوهری گرانقدر تا نسلها خواهد درخشی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد